Hotel Bornholm

Hotel Bornholm

Bornholm er en ø ude i Østersøen og dermed Danmarks østligste punkt. Det helt specielle ved Bornholm er også, at det er det eneste sted i Danmark, der er klipper – Bornholm er nemlig en stor klippeøen, og har derfor også tilnavnene Klippeøen og Solskinsøen. Dette gør også, at man helt klart skal opleve Bornholm, da den har så meget at byde på. Man kan for eksempel lige tage et par overnatninger på et bornholmsk hotel, og derved nyde øens skønhed.

Der bor ca. 40.000 mennesker på øen i småbyer, hvoraf den største by er Rønne. At Bornholm ligger lidt isoleret, har sat sit præg på kulturen. Bornholm er blandt andet kendt for deres røgerier, hvis skorstene skyder op alle steder, hvor man kan komme ind og nyde fantastisk røget fisk, som intet andet sted. Derudover kender de fleste nok også historierne om trolden Krølle-Bølle. Disse blev skabt på Bornholm, og det siges, at Krølle-Bølle bor i Langebjerg på Nordbornholm.

Bornholm eller solskinsøen, som den også bliver kaldt, er den ideelle ø for børnefamilier. Øen har rigtig mange lækre oplevelser for enhver smag. Man kan tage på en dejlig vandretur ude på Hammerknuden. Her kan man opleve den smukke opalsø samt Hammershus slotsruin, som er rigtig sjov for børn at udforske. Bornholm har nogle meget specielle kirker, nemlig rundkirkerne. Af Danmarks 7 rundkirker ligger 4 af dem på Bornholm. Den meste kendte er nok Østerlars, og dette er også den største af rundekirkerne, og helt sikkert et visit værd. Bornholm har også nogle madtraditioner, som ikke ses andre steder i landet. Dette er røgerierne, hvor man kan få det lækreste frisk røget fisk, eller bare en lækker fiskefilet, hvis man har børn med. Bornholm er en lille dansk perle, som man skal opleve mindst en gang.